NM-natt 2019

Posted on by

Nyheter og innlegg

Innendørs målgang og arena

Publisert 28. desember 2018

Det blir arena og målgang innendørs i Marikollhallen. Her blir det også tilgang til varm dusj etter løpet. Det jobbes med å legge til rette for at publikum kan følge løperne på storskjerm inne i hallen. Det er et åpent trådløst internett i hallen med god kapasitet.

NM-natt med villmarkspreg

Publisert 27. desember 2018

Store deler av terrenget som NM-natt skal gå i har villmarkspreg med storvokst gran og furuskog. Det er mange åpne myrer og grovkuperte kollepartier som hovedsakelig går i nord-sør retning og innbyr til ulike veivalg. Her er sikten og løpbarheten gjennomgående god. Løperne vil også komme i kontakt med områder med tettere gran- og blandingsskog med redusert fremkommelighet og krav til o-teknisk presisjon. Det er noen gjennomgående stier i terrenget. I områdene nær samlingsplass er det et mer rikt nettverk av stier.

Det blir fellesstart

Publisert 17.11.2018

I samråd med NOF er det besluttet fellesstart for de enkelte klasser på NM-natt. Estimert tidspunkt for første fellesstart er ca. kl. 2145. Estimert målgang for siste vinner er ca 2330.

Treningstilbud i naboterrenget

Publisert 5. november 2018

Det er satt ut treningsløyper med reflekser i naboterrenget «Rælingsåsen» og i «Ringnesmarka» på Skedsmokorset.

Rælingsåsen
Kartet ble sist revidert høsten 2017. Kart og løyper kan lastes ned HER. Rælingsåsen er et mye brukt turterreng der det har kommet til enkelte stier siden i fjor. Treningsterrenget er også mer stifullt enn NM-terrenget. Løypa er lagt til både storskog og tettere skog, som kan forekomme i NM. God trening!

Parkering ved Blystadlia skole.

Ringsnesmarka (kommer)

 

Østmarka tildelt NM-natt i 2019

Publisert 22. oktober 2017

Østmarka OK er tildelt NM-natt i 2019. Dato er fastsatt til 12. april og arena blir Marikollhallen i Rælingen. For løpere som skal delta på mesterskapet er terrenget nå sperret. Nytt kart over området sør for Marikollen er under utarbeidelse.

Marikollen er et flott og krevende terreng med preg av jomfruelig villmark. Her skal løperne få nok av o-tekniske utfordringer.

I idrettsparken i Marikollen foregår det nå anleggsarbeider, men hovedtyngden av disse blir avsluttet i 2018 slik at Marikollen vil fremstå som en flott arena. Det siste store løpet som ble arrangert fra Marikollen var sprinten under o-festivalten i 2002, mens det forrige store skogsløpet var under O-festivalen i 1988.

Det blir spennende når vi får norgeseliten med landets beste seniorer og juniorer på besøk. Til sammen regner vi med at ca. 300-350 løpere stiller til start. For utøverne blir NM-natt i Rælingen perfekt i forhold til oppkjøring mot 10-mila som går 14 dager senere. Med Lørdagskjappen og Smaaleneløpet samme helg blir dette en flott helg for orientering i Oslo-området.

Marikollen i Rælingen ligger ca 20 min unna Oslo sentrum og 7 min fra Lillestrøm stasjon med gode kollektivmuligheter. Vi satser på et miljøvennlig arrangement, et godt samarbeid med kommunen, grunneiere og øvrige lokale lag.

NM Natt er en fin oppkjøring til Hovedløpet som klubben skal arrangere i 2020.

Se film fra naboterrenget her: https://youtu.be/ztvEWonSkbY

NONAME
Sport8
Inov8