Velkommen til NM nattorientering 2019

Nyheter og innlegg

Sist oppdatert 20. oktober 2019

Vi vil gjerne takke deltakere, ledere, tilskuere, NOF, Rælingen kommune som stilte Marikollhallen til disposjonen, samt grunneiere og andre interessenter for godt samarbeid. Også stor takk til alle mannskaper fra Østmarka OK som har stilt opp med dugnadsinnsats, samt sponsorer som har bidratt med premier til arrangementet! Takk skal dere ha!

Velkommen tilbake til Hovedløpet 2020.

Sist oppdatert 18. oktober 2019

Østmarka OK arrangerte NM i nattorientering fra Marikollen i Rælingen. Med fellesstart i alle klasser var det duket for mange tette spurtoppgjør. Selv om myrene var våte og regnet silte ned, var det mye skryt for terreng og løyper.

Vi gratulerer alle medaljører og premievinnere. Eldste juniorklasse for herrer ble dessverre annullert da det var feil i karttrykken. Vi beklager på det sterkeste til løperne.

D17-18

 1. Oda Scheele, Nydalens SK                    40.41
 2. Åsne Haavengen, Kongsberg OL           40.45
 3. Ingrid Blindheim, Lillomarka OL              40.58

 

 

 

 

 

 

D19-20

 1. Anine Lome, Hamar OK                           45.25
 2. Ane Dyrkorn, NTNUI                                45.26
 3. Victoria Hæstad Bjørnstad, Fossum IF    48.17

D21

 1. Maren Jansson Haverstad, Nydalens SK      1.07.25
 2. Marthe Gløersen, Bækkelagets SK               1.07.35
 3. Mariann Ulvestad, Bækkelagets SK              1.11.53

H17-18

 1. Tobias Alstad, Frol IL                    58.22
 2. Vegard Kittilsen, Freidig               58.39
 3. Lars Young Vik, Nydalens SK      59.11

H21

 1. Emil Granqvist, NTNUI             1.14.52
 2. Audun Heimdal, NTNUI            1.14.56
 3. Olav Lundanes, Halden SK      1.15.16

Eldste juniorklasse for herrer ble annullert da det var feil i karttrykken i en av fire gaflingsvarianter. Noen av løperne oppdaget dette tidlig og løp tilbake til start der de fikk nytt kart. Men skaden var allerede skjedd og klassen måtte derfor annuleres. Vi kan bare beklage til løperne. Eneste plaster på såret er at startkontingent vil bli refundert. De 3 første løperne i mål var: 1. August Asheim Birkeland (NTNUI), 2. Styrk Hundseid Kamsvåg (NTNUI) og 3. Erling Hjermstad (Fossum IF).

For komplette resultater og strekktider, se offisiell resultatliste i eventor.

Sist oppdatert 15. oktober 2019

PM - https://eventor.orientering.no/Documents/Event/20893/3/PM
Startliste - http://www.liveresultater.no/livesider/index.php?arr=769

Oversikt over hvem som løper med GPS-tracking ligger også ute i eventor.

Publisert 19. september 2019

Det er tilbud om åpne gjesteklasser. D/H-21 Gjest vil starte i fellesstart 10 min. før alle NM-klassene. Åpen-Gjest løper D17-18 løypa og starter i fellesstart etter alle ordinære NM-klasser.

Påmelding i eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/9266

Sist oppdatert 19. september 2019

Det er satt ut treningsløyper med reflekser i naboterrenget «Rælingsåsen» og i «Ringnesmarka» på Skedsmokorset.

Ringsnesmarka

Treningsløype med reflekser er tilgjengelig i Ringnesmarka fram NM. Det er jakt i området på dagtid etter 1. oktober. Parkering v/Tærudalen skole i Tærudalen på Skedsmokorset. Du kan laste ned løypa her: Treningingsløype Ringnesmarka – NM-natt.

Rælingsåsen

Treningsløype med reflekser er tilgjengelig i naboterrenget på kartet «Rælingsåsen» etter KM-natt for AOOK den 24. september. Kartet ble sist revidert våren 2018. Kart og løyper kan lastes ned HER (linken virker ikke før 24. sept).

Rælingsåsen er et mye brukt turterreng der det har kommet til enkelte stier siden i fjor. Treningsterrenget er også mer stifullt enn NM-terrenget. Løypa er lagt til både storskog og tettere skog, som kan forekomme i NM. God trening!
Parkering ved Blystadlia skole

 

Publisert 19. september 2019

Handshake Norway AS kommer og har salg av Lumonite hodelykter på arena.

https://www.valostore.no/?code=Nattorientering2019

Det er ytterligere 10% på oppgitte priser i linken over for:

 • Lumonite Compass R inkl. pakkepriser.
 • Lumonite Pixel inkl. pakkepriser.
 • Lumonite Air2 inkl. pakkepriser
 • Lumonite Navigator2

Publisert 6. september 2019

Hotelltilbud

Det er inngått avtale med Radisson Blue Hotell Alna (frist 3. oktober) og Thon Hotell Triaden (frist 23. september) i Lørenskog. Merk fristen for å oppnå de oppgitte prisene.

RADISSON BLUE HOTEL ALNA
Radisson Blue Hotel, Alna tilbyr overnatting fra torsdag til fredag etter NM-natt. Hotellet ligger ved E6 øst i Oslo ca. 16 km fra arena. Priser:

Rom/frokost i std. enkeltrom           pr. pers pr. døgn       NOK    965,-
Rom/frokost i std. dobbeltrom         pr. pers pr. døgn       NOK    533,-

Reservasjon gjøres direkte til Radisson Blue Hotell Alna innen 3. oktober på følgende link: RESERVER HER

Etter 3. oktober vil standard priser gjelde så lenge det er ledige rom ved hotellet.

Prisene er inkludert frokost, mva og wifi på rommet.

THON  HOTELL TRIADEN
Thon Hotell Triaden tilbyr overnatting fra torsdag til fredag etter NM-natt. Hotellet ligger 12 km fra arena i Lørenskog retning Oslo. Priser:

Rom/frokost i std. enkeltrom           pr. pers pr. døgn       NOK    1272,-
Rom/frokost i std. dobbeltrom         pr. pers pr. døgn       NOK      711,-
Rom/frokost i std. trippelrom           pr. pers pr. døgn       NOK      574,-

Reservasjon gjøres direkte til Thon hotell Triaden innen 23. september på triaden.booking2@olavthon.no / +47 66109715. Merk reservasjonen med kode 28627532. Oppgi navn på alle gjester på rommet, samt tlf. og e-post til den som skal betale rommet.

Etter 23. september vil samme priser gjelde så lenge det er ledige rom ved hotellet. Hotellkapasiteten er sprengt i området grunnet flere messer.

Publisert 2. april 2019

Grunnet snøforholdene er NM-natt utsatt til torsdag 17. okt. Dette er 2 dager før Blodslitet.

Påmeldingen i eventor er midlertidig stoppet frem til 12.april. Deretter vil påmeldingsdato for NM-natt endres i eventor til 17. oktober og det åpnes igjen opp for påmelding. Da kan også løpere melde seg av selv. Det er derfor ikke behov for å kontakte arrangøren.

I terrenget er det nå mellom 0 og 55 cm snø. Selv om det kommer til å smelte en del vil det være så mye snø i terrenget at snø kan komme til å påvirke veivalg og vinner. Vi har en prognose fra Met Inst. på at det kunne bli bart, mer enn 50% sannsynlighet, men den baserer seg på at det kun er 20-25 cm snø i terrenget.

Det er ikke meldt veldig varmt vær de neste dagene, og frost om natta i høyde med løpsterrenget i Østmarka.

Publisert 24. mars 2019

Det er fortsatt en god del snø i Østmarka. P.t. er det usikkert om terrenget blir bart nok innen 12. april. Det er fortsatt kalde netter, så snøsmeltingen går sakte. Vi vil gi en løpende oppdatering på snøforholdene. Bildene under er tatt fra terrenget 24.03.

 

Reservedato i tilfelle utsettelse er torsdag 17. oktober (2 dager før Blodslitet).

Publisert 28. desember 2018

Det blir arena innendørs i Marikollhallen. Her blir det også tilgang til varm dusj etter løpet. Det jobbes med å legge til rette for at publikum kan følge løperne på storskjerm inne i hallen. Det er et åpent trådløst internett i hallen med god kapasitet.

Publisert 27. desember 2018

Store deler av terrenget som NM-natt skal gå i har villmarkspreg med storvokst gran og furuskog. Det er mange åpne myrer og grovkuperte kollepartier som hovedsakelig går i nord-sør retning og innbyr til ulike veivalg. Her er sikten og løpbarheten gjennomgående god. Løperne vil også komme i kontakt med områder med tettere gran- og blandingsskog med redusert fremkommelighet og krav til o-teknisk presisjon. Det er noen gjennomgående stier i terrenget. I områdene nær samlingsplass er det et mer rikt nettverk av stier.

Publisert 17. nov. 2018

I samråd med NOF er det besluttet fellesstart for de enkelte klasser på NM-natt. Estimert tidspunkt for første fellesstart er ca. kl. 2145. Estimert målgang for siste vinner er ca 2330.

Publisert 22. oktober 2017

Østmarka OK er tildelt NM-natt i 2019. Dato er fastsatt til 12. april og arena blir Marikollhallen i Rælingen. For løpere som skal delta på mesterskapet er terrenget nå sperret. Nytt kart over området sør for Marikollen er under utarbeidelse.

Marikollen er et flott og krevende terreng med preg av jomfruelig villmark. Her skal løperne få nok av o-tekniske utfordringer.

I idrettsparken i Marikollen foregår det nå anleggsarbeider, men hovedtyngden av disse blir avsluttet i 2018 slik at Marikollen vil fremstå som en flott arena. Det siste store løpet som ble arrangert fra Marikollen var sprinten under o-festivalten i 2002, mens det forrige store skogsløpet var under O-festivalen i 1988.

Det blir spennende når vi får norgeseliten med landets beste seniorer og juniorer på besøk. Til sammen regner vi med at ca. 300-350 løpere stiller til start. For utøverne blir NM-natt i Rælingen perfekt i forhold til oppkjøring mot 10-mila som går 14 dager senere. Med Lørdagskjappen og Smaaleneløpet samme helg blir dette en flott helg for orientering i Oslo-området.

Marikollen i Rælingen ligger ca 20 min unna Oslo sentrum og 7 min fra Lillestrøm stasjon med gode kollektivmuligheter. Vi satser på et miljøvennlig arrangement, et godt samarbeid med kommunen, grunneiere og øvrige lokale lag.

NM Natt er en fin oppkjøring til Hovedløpet som klubben skal arrangere i 2020.

Se film fra naboterrenget her: https://youtu.be/ztvEWonSkbY

Lumonite hodelykter
Valostore
Skogstad Sport
NONAME
Inov8