NM-natt 2019

Nyheter og innlegg

Publisert 2. april 2019

Grunnet snøforholdene er NM-natt utsatt til torsdag 17. okt. Dette er 2 dager før Blodslitet.

Påmeldingen i eventor er midlertidig stoppet frem til 12.april. Deretter vil påmeldingsdato for NM-natt endres i eventor til 17. oktober og det åpnes igjen opp for påmelding. Da kan også løpere melde seg av selv. Det er derfor ikke behov for å kontakte arrangøren.

I terrenget er det nå mellom 0 og 55 cm snø. Selv om det kommer til å smelte en del vil det være så mye snø i terrenget at snø kan komme til å påvirke veivalg og vinner. Vi har en prognose fra Met Inst. på at det kunne bli bart, mer enn 50% sannsynlighet, men den baserer seg på at det kun er 20-25 cm snø i terrenget.

Det er ikke meldt veldig varmt vær de neste dagene, og frost om natta i høyde med løpsterrenget i Østmarka.

Publisert 24. mars 2019

Det er fortsatt en god del snø i Østmarka. P.t. er det usikkert om terrenget blir bart nok innen 12. april. Det er fortsatt kalde netter, så snøsmeltingen går sakte. Vi vil gi en løpende oppdatering på snøforholdene. Bildene under er tatt fra terrenget 24.03.

 

Reservedato i tilfelle utsettelse er torsdag 17. oktober (2 dager før Blodslitet).

Publisert 8. mars 2019

Scandic Lillestrøm tilbyr overnatting fra fredag til lørdag etter NM-natt. Hotellet ligger like ved Lillestrøm stasjon og kun 4 km fra Marikollen. Priser:

Rom/frokost i std. enkeltrom           pr. pers pr. døgn       NOK    890,-
Rom/frokost i std. dobbeltrom         pr. pers pr. døgn       NOK    495,-
Rom/frokost i std. trippelrom           pr. pers pr. døgn       NOK    390,-
Rom/frokost i std. 4-sengsrom        pr. pers pr. døgn       NOK    325,-

Reservasjon gjøres direkte til Scandic Lillestrøm innen 29. mars på [email protected].  Merk reservasjonen Østmarka OK og Res.nr. 46944979.

Publisert 28. desember 2018

Det blir arena og målgang innendørs i Marikollhallen. Her blir det også tilgang til varm dusj etter løpet. Det jobbes med å legge til rette for at publikum kan følge løperne på storskjerm inne i hallen. Det er et åpent trådløst internett i hallen med god kapasitet.

Publisert 27. desember 2018

Store deler av terrenget som NM-natt skal gå i har villmarkspreg med storvokst gran og furuskog. Det er mange åpne myrer og grovkuperte kollepartier som hovedsakelig går i nord-sør retning og innbyr til ulike veivalg. Her er sikten og løpbarheten gjennomgående god. Løperne vil også komme i kontakt med områder med tettere gran- og blandingsskog med redusert fremkommelighet og krav til o-teknisk presisjon. Det er noen gjennomgående stier i terrenget. I områdene nær samlingsplass er det et mer rikt nettverk av stier.

Publisert 17. nov. 2018

I samråd med NOF er det besluttet fellesstart for de enkelte klasser på NM-natt. Estimert tidspunkt for første fellesstart er ca. kl. 2145. Estimert målgang for siste vinner er ca 2330.

Publisert 5. november 2018

Det er satt ut treningsløyper med reflekser i naboterrenget «Rælingsåsen» og i «Ringnesmarka» på Skedsmokorset.

Rælingsåsen
Kartet ble sist revidert høsten 2017. Kart og løyper kan lastes ned HER. Rælingsåsen er et mye brukt turterreng der det har kommet til enkelte stier siden i fjor. Treningsterrenget er også mer stifullt enn NM-terrenget. Løypa er lagt til både storskog og tettere skog, som kan forekomme i NM. God trening!

Parkering ved Blystadlia skole.

Ringsnesmarka (kommer)

 

Publisert 22. oktober 2017

Østmarka OK er tildelt NM-natt i 2019. Dato er fastsatt til 12. april og arena blir Marikollhallen i Rælingen. For løpere som skal delta på mesterskapet er terrenget nå sperret. Nytt kart over området sør for Marikollen er under utarbeidelse.

Marikollen er et flott og krevende terreng med preg av jomfruelig villmark. Her skal løperne få nok av o-tekniske utfordringer.

I idrettsparken i Marikollen foregår det nå anleggsarbeider, men hovedtyngden av disse blir avsluttet i 2018 slik at Marikollen vil fremstå som en flott arena. Det siste store løpet som ble arrangert fra Marikollen var sprinten under o-festivalten i 2002, mens det forrige store skogsløpet var under O-festivalen i 1988.

Det blir spennende når vi får norgeseliten med landets beste seniorer og juniorer på besøk. Til sammen regner vi med at ca. 300-350 løpere stiller til start. For utøverne blir NM-natt i Rælingen perfekt i forhold til oppkjøring mot 10-mila som går 14 dager senere. Med Lørdagskjappen og Smaaleneløpet samme helg blir dette en flott helg for orientering i Oslo-området.

Marikollen i Rælingen ligger ca 20 min unna Oslo sentrum og 7 min fra Lillestrøm stasjon med gode kollektivmuligheter. Vi satser på et miljøvennlig arrangement, et godt samarbeid med kommunen, grunneiere og øvrige lokale lag.

NM Natt er en fin oppkjøring til Hovedløpet som klubben skal arrangere i 2020.

Se film fra naboterrenget her: https://youtu.be/ztvEWonSkbY

Lumonite hodelykter
Valostore
Skogstad Sport
NONAME
Inov8