Prøv Skijegern i Østmarka!

Snøen har kommet og løyper er kjørt – prøv Østmarka OK sin Skijegern! Liker du å gå på ski, sette deg mål for turene og i tillegg har lyst til å finne nye og fine steder å gå? Da er o-klubben sin Skijegern det rette for deg. Østmarka Orienteringsklubb har poster ute både sommer og vinter. Vinterpostene er ment å ta når man går på ski, men de er plassert slik at de kan tas til fots dersom det blir lite snø i vinter.

Når kan man gå Skijegern?
Skijeger`n er godt i gang for inneværende vintersesong. Postene var klare ute i marka allerede siste uken i oktober, og de henger ute helt til 25.mars. Postene henger på steder hvor man kan komme seg frem. Totalt 15 poster henger ute på turkartet over Østmarka.

Hvor får jeg tak i Skijegern?
Posene kan kjøpes i informasjonen i 1. etg på Strømmen Storsenter, på G-sport på Triaden og på Mariholtet sportsstue. Du kan også bestille den på o-klubben sine hjemmesider www.ostmarkaok.no.

Hvor ligger postene og hvordan kommer jeg meg dit?
Kommunen har kjørt løyper der det er nok snø til å kjøre med løypemaskinen. Oppdatert status for løypene kan du se på www.skisporet.no. 5-6 av postene på kartet kan man fint ta på ski nå. Med utgangspunkt ved Losby finner du løyper inn til Mønevann og veien over til Morterud. Da er du like i nærheten av post nr 12. Post 3 på Setertjernstua kommer du til ved å gå inn Badstudalen. Parkerer du ved Ekerud inne i Bjørndalen har du også et godt utgangspunkt for flere av postene. Der er det også kjørt løyper.

Noen av postene ligger med litt avstand, så man kan legge opp til flere fine skiturer med poster som målet for turen. For de yngste skiløperne har vi også poster ute som er både lette og enkelt å ta. Også til fots. Blant annet post nr 1 ved Åmodtdammen og post nr 2 ved Sørlidalen.

Hva koster Skijegern posen og hva får jeg når jeg kjøper den?
Skijegern posen består av Østmarka turkartet med alle 15 postene pluss Kaffeposten påtegnet. I tillegg ligger det et klippekort i posen som du klipper på hver post for å markere at du har vært på posten. Posen koster 150 kroner. Ønsker dere å kjøpe flere kort, så kan de kjøpes løse til 30 kroner pr kort. Postene gir enten 1 eller 2 poeng. Alt ettersom hvor vanskelige de er. Når sesongen er slutt så kan man sende inn kortet og bli registrert. Kanskje man klarer kravet til merke?

Velkommen til kaffeposten søndag 28 januar
I tillegg har vi «Kaffeposten» som kun henger ute ved Myrdammen i Rælingen søndag 28 januar mellom klokken 11.00-13.00. De timene er vi tilstede med kaffe, saft og noe å bite i. Kom gjerne innom posten vår denne dagen. Den gir deg hele 3 poeng som er verdt å ta med seg i tillegg til en hyggelig prat. Kort avstand fra parkeringsplassen og i et kjempe flott turområde. Her kan dere trygt legge søndagsturen og gjerne ta med engangsgrill og pølser til niste. Ingen ting smaker så godt som maten man lager selv utendørs, og veldig hyggelig både for liten og stor.

God Postjakt!
Da håper jeg du er fristet til å prøve Skijegern og regner med å se nettopp deg i løypa på vei mot en skipost.

Turhilsen fra June Herredsvela
Leder i tur- o utvalget i Østmarka OK

Følg oss også på Facebook – «Skogtrim og Skijeger`n»