Om Østmarka OK

Posted on by

Østmarka orienteringsklubb har Lillestrøm, Rælingen og Lørenskog kommune som kjerneområde. Klubben har de siste årene opplevd stor vekst og har for tiden ca. 300 medlemmer.

Østmarka OK er primært en breddeklubb, men har også satsende eliteutøvere. Vi skaper gode idrettsopplevelser i og nær naturen og legger til rette for at flest mulig kan drive med orientering på alle nivåer. Læring og mestring står sentralt. Vi tilbyr et godt og trygt sosialt miljø med et unikt fellesskap der alle blir inkludert på tvers av nivåer og aldersgrupper.

Historikk

Stiftelsesdato for klubben er 1. februar 1952 da o-løpere fra de fem klubbene Fjellhamar IL, Lørenskog skiklubb, Lillestrøm sportsklubb, Strømmen IF og Strømmen & Lillestrøm Skiklubb startet den nye orienteringsklubben O-52 – Orienteringsklubben av 1952 i Trevarelokalet i Strømmen. Kjell Solberg var klubbens første formann. O-52 var blant de første spesialklubbene for orientering i Norge.

Den 1. februar 1998 slo Rælingen Orienteringsklubb, stiftet 29.11.1974, og O-52 seg sammen til Østmarka Orienteringsklubb for sammen å styrke o-idretten i området.