Om turorientering

Posted on by

Hva er turorientering?

Østmarka orienteringsklubb tilbyr turorientering både sommer (Skogtrim) og vinter (Skijeger`n) i Lørenskog, Rælingen og Lillestrøm kommune. Skijeger`n er kun i Østmarka. Du finner Skogtrim og Skijeger’n på facebook (her kan du følge oss, få beskjeder, de siste nyheter mm).

Kaffepost
Skogtrim og Skijeger’n har årlig en kaffepost. Da har vi en post som henger oppe kun i i tidsrommet mellom kl. 11.00 – 13.00. I sommer er datoen for denne kaffeposten satt til søndag 7. juni 2020. Vi vil denne dagen være tilstede og informere mer om Skogtrim og orientering på klubbnivå generelt. Vi vil i dette tidspunktet serverer kaffe, saft og noe å bite i. Velkommen til kaffepost og en hyggelig prat.

Bli medlem – støtt o-klubben!
Ønsker du å bli medlem i Østmarka OK? For de som ønsker dette og har kjøpt årets Skogtrimpose vil du bli grunnmedlem gratis det første året. Ønsker du å melde deg inn som hovedmedlem i klubben er det følgendepriser som gjelder (2020):
– Enkeltmedlemskap kr 750,-
– Familiemedlemskap kr 1750,-
– Grunnmedlemskap kr 250,-

Østmarka OK har et godt samarbeid med Skogstad sport og de tilbyr våre medlemmer en fast rabatt på 25% av deres produkter. Logg deg inn her for å registrere deg: http://www.ostmarkaok.no/klubb/bli-medlem/

Om Turorientering:

 • TurOrientering er verdens beste mosjonsform! Den kombinerer gode naturopplevelser med fysisk aktivitet og hjernetrim, noe som gir deg godt humør, god helse og mye glede!
 • TurOrientering er turer med mange mål underveis. Hvert må er en post som for barna er en «skatt».
 • TurOrientering passer for hele familien, liten og stor og postene finnes i forskjellige vanskelighetsnivåer
 • TurOrientering gir det mulighet til både å lære og øve på å bruke kart og kompass.
 • TurOrientering gjør deg kjent i nærmiljøet og kan vise deg ukjente naturperler. Vi har hver sesong 5 fjernposter, og noen ganger ligger de ved kulturminner som kan gi deg ny kunnskap.
 • TurOrientering er et tilbud som er tilgjengelig hele døgnet hele sesongen – du velger selv når du vil på tur, hvor du vil starte og hvor lang turen skal være. Du kan gå sammen med venner og familie eller alene.
 • TurOrienteirng er et tilbud med stor variasjon. Noen arrangører tilbyr sykkelposter, fjernposter, toppturposter, poster ved kulturminner, flotte utsiktspunkt eller andre naturperler osv.
 • TurOrientering arrangeres av klubber tilsluttet Norsk Orientering og er et av Norges største mosjonstilbud med over 50.000 deltakere i alle aldre.

ALLE kan delta!

Gradering av tur o- poster – NYHET I ÅR !

Nytt i fjoråret var at vi markerer postene våre med forskjellige farger. Fargekodene skal fortelle deltagerne våre om vanskelighetsgraden og tilgjengeligheten av postene. Fargekodene er markert foran postbeskrivelsen for hver post på hvert av kartene. Klubbene som arrangerer tur-orientering blir pålagt å tilby 4 ferdighetsnivåer. Målgrupper postene passer for :

Grønn – For nybegynnere, krever ingen forkunnskaper og er tilrettelagt for rullestol og barnevogner. Østmarka har ingen grønne tur-o poster i skogen, men henviser til Stolpejakten i Lillestrøm, Rælingen og Lørenskog. Disse starter i april 2020. Se nærmere info her: www.ostmarkaok.no og www.stolpejaktene.no

Blå – Nybegynnere, krever noe kjennskap med kart, bør ha kompass for å orientere kartet

Rød – Litt viderekommende, krever kjennskap og erfaring med kart, krever kompass for grovorientering, middels til god utholdenhet

Svart – Viderekommende, krever god kjennskap til kart og må ha kompass til finorientering, god utholdenhet

 • Ta med barna! Mangfoldet i naturen gir utfordringer og muligheter til spennende opplevelser. Gleden over å finne «skattene» gir mestringsfølelse og selvtillit. TurOrientering gir barna lyst til å gå på tur!
 • En aktivitet på tvers av generasjoner.
 • Ypperlig for deg som vil variere treningen.

Hvordan komme igang?
TurOrientering har en nettportal (http://turorientering.no/skogtrim/) som gir oversikt over alle tilbud og mulighet for å kjøpe og skrive ut kart og turer på egen PC. Vi tilbyr også salg av løse kart og hele kartposen via vår hjemmeside. Logg deg inn på : http://www.ostmarkaok.no/turorientering/utsalgssteder/

Turorientering kan også kjøpes i butikk. Utsalgssteder for SKOGTRIM og SKIJEGER`N er: Sykkelopplevelser AS i Solheimveien 56 (Lørenskog) og G- Max i 3. etg på Strømmen Storsenter.

KOMPASS – er fint, og veldig greit å ha med seg på tur i skogen. Bruk kompasset først og fremst til å orientere kartet, dvs holde kartet slik at det stemmer med terrenget. På de blå turene bør du ha med kompass, og på de røde og sorte turene er kompass helt nødvendig. For å ta våre grønne poster – også kalt stolpejakten – trenger man ikke kompasset. Kompass kan kjøpes i idrettsbutikken.no eller i en sportsbutikk. Våre utsalgssteder for Skogtrim selger kompass.

Du finner flere tips og mer informasjon om hvordan komme i gang på sidene til Norsk Orientering.

Har du spørsmål om Skogtrim eller Skijeger`n så ta kontakt med Martin Gilljam – mob: 416 68 878.

God postjakt!

Hilsen Skogtrimutvalget