Praktisk informasjon

Posted on by

Påmelding O-løp
Påmelding til løp skjer gjennom Eventor. Nye rekrutter kan ta direkte kontakt med oss på treningen for hjelp eller ved å ringe/sende e-post til oppmann. Vi trenger opplysninger om navn, fødselsdato, adresse, samt mobilnummer og e-post til minst en av foreldrene. All informasjon om treningene sendes ut per mail, angi en adresse som du leser ofte.

Kostnad
Medlemsavgiften for 2020 er kr 750 og kr 1750 for familie og inkluderer opplegg, kart og utstyr for treningene, samt deltagelse på alle løp for barn og ungdommer, unntatt løp i sommerferien.

Park Karuselløp
Løpene går i fra Rådhusparken i Lørenskog på våren og Marikollen i Rælingen på høsten. Alle som deltar på et visst antall løp får premie. Karuselløpene har egen påmelding via www.deltager.no/park2020 eller www.deltager.no/Marikollen2020 Mer informasjon kommer når løpene nærmer seg.

Drakter og kompass
Bestilling av o-tøy: Løps- og overtrekkstøy bestilles i Trimtex sin webshop. Den er åpen i flere perioder gjennom året. Opplysninger om dette finner du på klubbens hjemmeside.

Det er absolutt ikke nødvendig med spesiell o-drakt, men barna må ha klær og sko som tåler å bli våte og skitne. Når det er vått og glatt i skogen er det en fordel med orienterinssko med pigger. Dette kan blant annet kjøpes på Foss Sport hvor klubbens medlemmer får 20 % rabatt. Sko kan også kjøpes på Løplabbet i Oslo, Oslo Sportslager, www.sport8.no og større o-løp. De selger også sko med pigger på XXL-sport. O-tøy kan også kjøpes på www.trimtex.no. I tillegg har klubben egne byttedager for o-tøy.

Kompass kan kjøpes på www.idrettsbutikken.no eller i de fleste sportsbutikker. Vi oppfordrer til bruk av ”tommelkompass”. Vi har også noen tommelkompasser til salg og utlån på trening. Hør med en av trenerene.

Løpsbrikker
Alle som løper løp må ha løpsbrikke. Det er det eneste utstyret barnet må kjøpe. Østmarka OK har kjøpt inn en rekruttpakke som inneholder kompass og løperbrikke som vi selger videre til klubbens medlemmer for kr 500 på treningene.

På vintertreninger trengs normalt ikke brikke, men når vi skal ut i skogen er det fint om du har med. Vi har med ekstra brikker på treninger. Brikker må alltid leveres igjen når treningen er slutt.

De som vil prøve noen O-løp før de kjøper brikke kan låne brikke fra klubben. Når du skal melde deg på til et løp må du ha et brikkenummer. For karusell løpene vil brikke og brikkenummer bli utlevert før start. Det er mye administrasjon rundt utlån av brikker da brikkenummer og navn må kobles i tidtakingssystemet. Det oppfordres derfor sterkt til at barna har egne brikker der nummer og navn kobles sammen med en gang. Brikkenummeret legges inn i eventor.

Tillatelse til å kunne avbildes i avis / nettavis   
Østmarka OK følger normal skikk og bruk vedrørende publisering av bilder og nyheter. Hvis det er noen som ikke ønsker at deres barn blir avbildet i avis eller nettavis, eller kommer med på bilde på nettsiden vår, må dere ta kontakt med oss. Mer informasjon om dette finnes på nettsiden til klubben.

Løp og konkurranser
Det er mange o-løp hver sesong. Hver helg og flere dager i uken er det løp for de som ønsker. Man kan være med på så mange man ønsker selv. Oversikt over alle o-løp i Norge finner dere her: http://eventor.orientering.no/Events. Det er også mange Østmarka-løpere som deltar i løp andre plasser i Norge i forbindelse med ferier.  Ta kontakt med en av trenerne hvis dere ønsker å vite mere om et løp, eller lurer på hvilket løp som passer dere. Hver sesong plukker trenerne ut løp i nærområdet som det er gøy om flest mulig er med på.

Vanligvis dekker klubben startkontingent i løp. Husk at ”påmelding etter frist” samt ”ikke start og man er påmeldt” betyr at den enkelte må dekke påmeldingsavgiften selv! Alle klubbløp er normalt gratis.

På løp vil vi trenere og andre foreldre gå gjennom kart og løyper med barna på forhånd. Dette for å skape trygghet og mestring. Aktuelle klasser er D/H 9-10, D/H 11-12 eller N-åpen. N står for nybegynnere og her kan alle delta uansett alder. I de yngste klassene og nybegynnerklassene har barna fri-start. De har da lov til å løpe sammen, eller ha følge av en voksen(skygge)

Tur-orientering og Stolpejakt
Om sommeren tilbyr Østmarka OK «Skogtrim». Poser legges ut for salgs i slutten av april, for mer informasjon se www.ostmarkaok.no

Om vinteren tilbyr vi «Skijegeren» som kan kjøpes fra klubbens hjemmeside https://www.ostmarkaok.no/index.php/skijegeren/kjop-posen-na, G-sport på Strømmen Storsenter og G-sport på Triaden. Dette er også en super julegave for venner og familie.

Klubben arrangerer også Stolpejakt i Lørenskog, Rælingen og Lillestrøm kommune. Les mer om dette på www.ostmarkaok.no

Ta med en venn!
Vi er mellom 20 og 30 barn på treningene og nesten 150 deltagere på karuselløpene. Det går greit å stå over noen treninger, men orientering blir morsommere jo mer man kan, og deltagelse skaper miljø.

Vi tar gjerne imot flere barn. Send denne linken til venner og kjente som liker å ferdes i skog og mark og/eller som har barn som liker å løpe og være ute.

Ta med en venn på neste trening!