Nybegynnerkurs i orientering

Østmarka orienteringsklubb arrangerer nybegynnerkurs i orientering mandag 11. juni 2018 på Kjenn skole i Lørenskog. Kurset er gratis.

Målgruppe:

  • Voksne og eldre ungdommer. For barna anbefales det heller å delta i mer lek-baserte aktiviteter som park o-karusellen og  o-klubben sine rekruttreninger.
  • Alle som vil bli bedre til å finne fram i naturen
  • Nye og gamle Skogtrim deltakere
  • Foreldre som vil følge barna i o-løypa eller på tur i naturen
  • Du som lurer på om orientering kan være noe for deg

Kurset anbefales spesielt for foreldre/foresatte som har barn som skal delta på rekruttreninger i o-klubben eller på park o-karusellen, men også andre voksne/ungdommer som har lyst å prøve orientering. Barn kan være med foreldre, men kurset passer best for voksne og eldre ungdommer.

Hvorfor delta på kurset?
Du vil lære grunnleggende ferdigheter i bruk av orienteringskart, kartsymboler og kompass. Dette er å regne som livreddende kunnskap på lik linje med f.eks. svømming. Foreldre vil få kunnskap og trygghet i å veilede egne barn i bruk av kart og kompass. Ungdommer vil få nødvendige basiskunnskaper til å delta på o-klubbens treninger.

Innhold i kurset, forkunnskaper og utstyr
Kurset holdes av ivrige og flinke juniorer fra Østmarka OK og består av 2 deler á ca. 1-1.5 timer hver. Det forutsettes ingen forkunnskaper – første delen er en innføring i bruk av kart og kompass, samt enkle kartøvelser. Du lærer hva alle karttegnene betyr og hvordan bruke kompasset for å orientere kartet og finne riktig retning.

Den andre delen består av en liten løype med det elektroniske tidtakersystemet der man kan teste de nylærte ferdighetene sine. Alt av utstyr vil kunne lånes av o-klubben, men ta gjerne med eget kompass om du har. Del 2 av kurset er utendørs, så ta på treningstøy etter værforholdene og gode joggesko som tåler å bli litt møkkete.

Tid og sted 
Kurs 1: Mandag 11. juni kl. 18.00-20.30 på Kjenn skole
Kurs 2: Tirsdag 24. april kl. 18.00-20.30 på Kjenn skole

Oppmøte ved hovedinngangen. Vi starter inne og er ute fra ca. 1930.

Påmelding og påmeldingsfrist
Påmelding til kurset gjøres her innen 11. juni kl 15.00. 

PS! Man må ikke møte på hele kurset om man ikke kan. Vi kan alltids ta en rask repetisjon senere om man må gå litt før kurset er ferdig eller kommer litt sent. Bare gi oss beskjed på e-post eller telefon.

Ubesvarte spørsmål? Kontakt oss HER.