NM GULL til Martine!

Vi gratulerer Martine Arntzen Haug med GULL i NM Knockout-sprint i D17-18!🥇Konkurransen gikk i Sandefjord lørdag 6. mai.

Knockout-sprint er en krevende øvelse der det først løpes prolog med individuell start og kvalifisering til semifinaler. I semifinalene er det fellesstart der løperne kjemper mot hverandre om en plass i finalen.

Østmarka stilte med 4 løpere i yngste juniorklasse. Martine viste gode taktiske egenskaper allerede i prologen og gikk enkelt videre til semifinalen uten å bruke mye krefter i den 2,6 km lange løypa. Både Ellen M.S. Hygen og Mathias Linløkken kom seg også greit videre, men begge havnet i tøffe semifinaler. Ellen kvalifiserte seg her til finalen som «lucky looser», mens Mathias måtte se seg slått ut. Martine gjennomførte en solid semifinale, igjen uten å bruke mye krefter. Sammen med 2 andre jenter kunne hun «safe» de siste meterne inn til en trygg finaleplass.

I finalen ble det hektisk løping fra start. Med mange veivalgsstrekk var det muligheter for å gjøre feil. Begge jentene holdt hodet kaldt i starten og gjorde riktige valg. Flere løpere falt av. Tempoet var høyt og gradvis måtte også Ellen slippe tetklynga, mens Martine holdt seg helt der fremme. Inn mot avslutningen stod det til slutt mellom Martine og Maria S. Wik fra Freidig, men Martine var sterkest i spurten og vant med god margin. Ellen Margrete kom til slutt på en sterk 7. plass. Vi gratulerer!


Foto: Morten Fredheim Solberg

Vi gratulerer også Mathias med god innsats i sin semifinale.

Se bilder fra Knockout sprinten HER

På fredagens NM Sprint ble det hhv. 4. og 6. pl. til Martine og Ellen i D17-18E. Her skilte det hhv. kun 2 og 5. sek. opp til bronsen! Andreas Sandernes kom på en 39. pl. i H17-18E. Her ble Mathias disket etter å ha stemplet feil.

Se bilder fra fredagens NM Sprint HER

På søndagens sprintstafett stilte Østmarka med de 4 juniorene på laget, sannsynligvis det yngste laget i NM! Stafetten ble løpt HDHD der Ellen fikk æren av å avslutte. Det ble til slutt en fin 38. plass blant 65 startende lagene.

Stafettlagets bestående av (fra høyre) Mathias, Martine, Andreas og Ellen.

Det har vært en fantastisk morsom helg i Vestfold med gode prestasjoner. Arrangementene holdt høy kvalitet og det var gjennomgående gode løyper. Takk til Sandefjord OK og Botne SK. Vel gjennomført!