Sørlandsgaloppen 2021

Til sammen 18 løpere fra Østmarka deltok på årets Sørlandsgalopp i de 4 løpene som gikk i hhv. Furulunden i Mandal og i bymarka utenfor Kristiansand. Arrangørene hadde klart å organisere det slik at hele 1500 deltakere fikk stille til start, dog spredt utover flere kohorter og 2 arrangement. Sørlandsgaloppen er først og fremst ferieløp, bading, grilling, mye is, sosialt og masse moro. Løypene er normalt litt kortere enn vanlig og det pleier å være en avslappet stemning på start.

Søndag var det avslutning på årets Sørlandsgalopp med mellomdistanse og kåring av sammenlagtvinnere. Rune Teigland og Asbjørn Lerø Kongsnes gjorde nok en gang solide løp og havnet på 3. pl. sammenlagt i sine klasser. Mathias Linløkken løp inn til 17. plass og premiei H15-16 klassen, mens Ellen Margrete Stubban Hygen og Pernille Nor-Woll kom på hhv. 20. og 33. pl. i sammendraget i D15-16. I C-Åpen løp Leonie Svensvik igjen et flott løp og ble nr. 5. Iben Svensvik løp nok en gang raskest av samtlige i N-Åpen. Se alle resultater fra søndagens løp og sammenlagt., samt liveresultater.

Lørdag flyttet galoppen seg til bymarka i Kristiansand. Det var langdistanse som stod på programmet i et typisk sørlandsterreng. i det krevende terrenget imponerte Asbjørn L. Kongsnes med å vinne A-Mellom. Han har denne sesongen fått fart på beina og kontroll på det o-tekniske. Også Rune Teigland løp solid i H60 med en flott 3. plass. Ungdommene havnet stort sett midt på resultatlistene etter litt bomming. Iben Svensvik løp nok en gang et flott løp i N-Åpen. Alexandra Linløkken var den mest uheldige, da hun mistet brikken underveis i et ellers strålende løp.

Fredag var det mellomdistanse i Furulunden i Mandal i det samme lettløpte terrenget som dagen før. Igjen var det flere av våre løpere som holdt stor fart mellom postene. Det ble mange tette og jevne dueller og det var få sekunder som skilte de beste. I H15-16 ble Mathias nr. 12, kun 1.25 bak vinneren. Alexandra løp inn til en 22. plass i D17-20, ca. 4 min. bak vinneren. Rune Teigland ble nr. 7 i H60 og Vemund Kongsnes nr. 13 i H50.

I C-Åpen løp Leonie Svensvik igjen et sterkt løp og ble nr. 3. Hun ligger også som nr. 3 i sammendraget. Lillesøster Iben løp nok en gang raskest av samtlige i N-Åpen og gjorde unna 1.5 km på ca. 9 min!  Se alle resultater fra fredagens løp., samt liveresultater.

Noen videoer fra mellomdistansen i Furulunden:
Alexandra i mål etter et godt gjennomført løp i D17-20
Ingrid Marie i innløpet
Øystein mot mål
Pernille med en god spurt
Ingar går i mål etter et strålende løp
Mathias spurter i mål 
Kristin i innløpet
Hans Olav spurter i mål

Torsdag var det første løpet med sprint i Mandal og stor fart mellom postene som gjaldt. Løpet gikk både i bebyggelse og i skog. To debutanter som hadde det veldig travelt var søstrene Svensvik, Leonie i C-Åpen og Iben i N-Åpen. Leonie ble nr. 2 i sin klasse og var godt fornøyd etter løpet. Hun hadde gått rett i alle poster unntatt den siste der hun mistet seieren med 4 sek. på en liten postbom. I N-Åpen er det ikke rangering og resultatliste, men Iben gjorde et flott løp og gikk rett i alle poster. Hun gjorde unna den 1.2 km lange løypa på litt over 6 min!

I de tøffe ungdomsklassene klarte våre løpere seg bra og best var Ellen M. i D15-16 og Mathias i H15-16, begge med 18. plass. Se Resultater for Østmarka sine løpere løp 1.