Vellykket Grankvistløp og Grankvistfest

Endelige skinte solen da det 65. Grankvistløpet gikk av stabelen den 26.10.

37 Østmarka- løpere stilte til start og 20 fra andre klubber.

Løypelegger Bjørn Christensen var svært fornøyd med mange veivalg på langstrekkene. Langløypene gikk på kartet Puttåsen og kartet Ekerud med kartbytte og kanelboller ved Mariholtet. Klubben hadde et o-løp på Puttåsen-kartet i samme området i 1952, dog med målestokk 1: 50 000 og ekvidistanse 20 meter den gangen.

Golden mile-strekket, dvs. de 1,61 km til 1. post ble vunnet av ungjenta Ellen Margrethe Hygen på 17:33 med de ennå yngre jentene Mie Fosshaug Weinholdt og Karoline Alvestad Bjørklund rett bak, før herreløperne!

Klubbmester i Herrer lang ble Rein Jørgensen og i Damer lang Marie Hammer Iversen, for øvrige resultat, se https://brikkesys.no/result.php?id=4976

Grankvist-festen gikk av stabelen på det ærverdige Bøndernes Hus i Lørenskog og det var god stemning. Det var også en markering av at klubben var 70 år i år, men ingen jubileumsfest. Den får vi kanskje ta ved 75 år. Forrige jubileumsfest var visst da klubben ble 40 år og også på Bøndernes hus! Ungdommene hadde egen markering først.

Ekstra stas var det at klubbens første leder Kjell Solberg, 96 år, stilte opp sammen med en annen veteran Alf Stefferud, 88 år, som også har vært leder. Alf overrakte klubben en løpestreng med broderte navn med alle vinnere av Grankvistløpet tom 1975. Han holdt også en flott historisk tale og nevnte klubbens første kretsløp på Fjerdingbydammen og om løpere som overnattet ute i skogen i oktober da de ikke fant frem på langløypen eller tok opptil flere busser hjem fra skogen etter ikke å ha funnet frem. Turnsko var antrekket den gang. Alf fortalte også om da han skulle sette ut poster til et o- løp i Blystadlia og alle trærne og hele skogen var borte.

Takk til pionerene i klubben som har bragt o-sporten videre!